Parochieblad 7sprong

Ons parochieblad draagt de naam: 7sprong. Die naam past mooi bij de naam van onze parochie De Levensbron. Een sprong is een oud woord voor bron. Je komt het nog tegen in de woorden oorsprong en oorspronkelijk. Op de Veluwe komen we sprengen tegen en in vroeger dagen hoorde je dialectsprekers hier in de omgeving over sprungen praten. Dan had men het over ondergrondse waterstromen. Het woordje sprong verwijst in dit geval dus direct naar bron en stromend water. De 7 in de naam spreekt eigenlijk voor zichzelf. Parochie De Levensbron omvat 7 geloofsgemeenschappen: Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen-Stad en Huissen-Zand. Koppel je dit aan de Bijbelse betekenis van het getal zeven: volheid, een eenheid die af is, denk bijv. aan een week die zeven dagen telt, dan is dit prachtige symboliek! Dat we het cijfer 7 ook als cijfer weergeven, heeft te maken met typografische overwegingen: het is herkenbaar en bij de tijd.

Hieronder vindt u de laatste edities
7sprong oktober 2017
7sprong september 2017