Over onze parochie

De naam van onze parochie is De Levensbron. Een naam die als vanzelf het beeld oproept van een plaats waar het leven zelf ontspringt. Waar alles wat is opborrelt en mag uitstromen naar de wereld.

In de Bijbel kom je de naam Levensbron tegen als beeld voor God die voor mensen wil zijn als dorstlessend water, een bron of verkwikkende stroom:

Hoe kostbaar is uw liefde, God!
In de schaduw van uw vleugels schuilen de mensen,
zij laven zich aan de overvloed van uw huis,
U lest hun dorst met een stroom van vreugden,
want bij U is de bron van het leven,
door úw licht zien wij licht.
(Psalm 36, 8-10)

En de mens die zijn of haar heil zoekt bij God verandert zélf in een leven gevende bron:
De Heer zal je voortdurend leiden, Hij zal je verkwikken in dorre streken, Hij maakt je botten sterk en krachtig. Je zult zijn als een goed bevloeide tuin, als een bron waarvan het water nooit opdroogt. (Jesaja 58,11)

We hopen dat onze parochie De Levensbron mensen een plaats mag bieden waar het goed toeven is. Waar je mag ontdekken dat het leven een groot geheim is, een gave, een feest! Een plaats waar je naar verlangt wanneer de weg die je moet gaan veel van je krachten vergt. Waar je kunt uitrusten en op adem komen. Waar je tot jezelf komt en weer nieuwe energie opdoet. Waarvandaan je verfrist, opgewekt en vol goede moed verder trekt.