Ik wil bij de misdienaars

Stevige opleiding
Meisjes en jongens die hun Eerste Communie hebben gedaan, kunnen misdienaar worden.
Je gaat dan eerst in de leer bij Jan Wannet. Hij begeleidt de groep van misdienaars en geeft nieuwe misdienaars een 'training', uiteraard met Jan in de rol van pastoor! Hierbij gebeuren nog wel eens grappige dingen! Tijdens de 'opleiding' leer je van alles over kleding (toog en superplie), over allerlei voorwerpen die tijdens de viering gebruikt worden en wat er allemaal in de kerk te zien is. Je krijgt ook een boekje met daarin de regels en hoe dingen horen te gaan.

Leuke dingen als misdienaar
De misdienaars dienen in het Eucharistisch Centrum. Dat is de kerk van OLV Tenhemelopneming in Huissen. Als je mag dienen, zit je vlakbij het altaar en heb je een mooi uitzicht over de kerk om zo alle glas in lood ramen te bekijken. Je mag luiden met de bel, lopen met kaarsen en helpen bij het klaarmaken van de altaartafel. Er gaat ook wel eens wat mis: je kunt verkeerd lopen, struikelen over je toog, te vroeg of te laat bellen of je knie flink stoten. Dat hoort er ook bij en de mensen in de kerk merken het niet eens. Dat getuigt van professioneel optreden!

Wil je ook misdienaar worden?
Lijkt het je wat om misdienaar te worden? Meld je dan gerust aan!
Je kunt je opgeven bij Jan Wannet: tel. 06-13 80 03 66; wannetjan@gmail.com