Activiteiten in Herberg De Aandacht

Klik hier om de flyer met het programma op deze pagina te downloaden!

Onderaan deze pagina (doorscrollen) vind je ook informatie over het maandelijkse 'Eetcafé op woensdag'.
Tevens vind je onderaan deze pagina een schilderworkshop van Anneke Koch-Wiegers en het creatieve aanbod van Corina Vos. Deze laatste twee activiteiten zijn niet in de flyer opgenomen.

Vrijdag 31 maart: Wereldkoken
Vandaag staat Japan op tafel, onder begeleiding van Nobue Peters. Vind je het leuk om mee te koken, dan ben je om 16.00 uur welkom. Wil je alleen mee-eten? Dan ben je vanaf 17.30 uur welkom. Om 18.00 gaan we aan tafel. Wij sluiten af met een kopje kof/thee en de kok vertelt over haar of zijn land. Kosten 7,50 euro. Klik voor een interview met de kok op Nieuws.
Deze activiteit is volgeboekt; aanmelden kan helaas niet meer.

APRIL

Woensdag 5 april: Concert Gregoriaans Koor Utrecht
In samenwerking met Centrum voor Spirituele Ontmoeting Heteren
Prachtige gezangen rond het Paasmysterie! Klik hier voor meer informatie.
Aanvang: 20.00 uur (in de kerk)
Kosten: 5 euro

Donderdag 20 april: Filmavond
The Truman Show
Zonder het te weten is Truman Burbank (Jim Carrey) 24/7 wereldwijd te zien in zijn eigen real life soap. Zijn wereld en zijn leven zijn geheel geënsceneerd door producer en regisseur Christof (Ed Harris). Alle mensen om hem heen, inclusief zijn vrouw, zijn acteurs. Deze komedie is niet alleen een parodie op de alomtegenwoordigheid van de media, maar ook op de geliefde Psalm 139, die spreekt over God die overal is en alles ziet en alles regelt.
Inleiding en nagesprek o.l.v. pastor Victor Bulthuis

MEI

Donderdag 11 mei: Filmavond
Lourdes
Christine heeft multiple sclerose en zit in een rolstoel. Om uit haar isolement te geraken, besluit ze op bedevaart te gaan naar Lourdes, samen met andere mensen die allerlei aandoeningen hebben. In Lourdes begint ze steeds meer controle te krijgen in haar benen, in tegenstelling tot anderen die geloviger zijn dan zij maar niet worden genezen. Een wonder?
Inleiding en nagesprek o.l.v. Patrick Chatelion Counet, theoloog

JUNI

Donderdag 15 juni: Filmavond
Heaven on Earth
Vervolg op de filmhit As It is In Heaven, waarin we de bewoners van het dorpje Ljusåker weer terugzien na de dood van hun geliefde koordirigent Daniel Dareus. Hemelse muziek moet opnieuw voor verbinding zorgen tussen de dorpsbewoners.
Inleiding en nagesprek o.l.v. diaken Ronald Heinen

Vrijdag 30 juni: Wereldkoken

Vandaag staat Mexico op tafel, onder begeleiding van Rosy Haanappel- Sandoval.

EETCAFÉ OP WOENSDAG
Op de tweede woensdagavond van de maand is er een sociaal eetcafé in de Herberg. Voor € 1,- eet je wat de pot schaft. Inloop vanaf 17.30 uur, aan tafel om 18.00 uur. 'Eetcafé op woensdag' is een initiatief van Herberg De Aandacht en de caritaswerkgroep van de r-k kerk. De opzet is om mensen met een smalle beurs en geringe sociale contacten eenmaal per maand een maaltijd aan te bieden voor slechts één euro. Alle drie kerken van Heteren participeren in dit project. Vrijwilligers voorzien de aanwezigen van een goede maaltijd. Samen eten, elkaar ontmoeten in een sfeer van gastvrijheid en ongedwongenheid - dat zijn de ingrediënten van elke maaltijd in het eetcafé.

<WORKSHOP AQUARELLEREN MET ANNEKE KOCH-WIEGERS
We gaan een aquarel maken in de ommuurde kasteeltuin in Hemmen. Ook als dit voor jou nieuw is, ben je welkom. We kunnen afsluiten met een kopje koffie of thee in Brasserie De Heerlijkheid.
Datum: Woensdag 17 mei (11.00-14.30 uur)
Kosten: € 25,00 (alle materiaal inbegrepen)
Opgeven: vóór 1 mei 2017 (via herbergdeaandacht@gmail.com)
E-mail en info: anneke@annekewiegers.nl
Zie ook: www.annekewiegers.nl

DE HERBERG CREATIEF
Mijn naam is Corina Vos en in samenwerking met Herberg De Aandacht verzorg ik rondom religieuze feestdagen creatieve avonden, waarop de deelnemers zelf mooie passende decoraties voor thuis maken. In de meimaand is er de mogelijkheid een rozenkrans te maken.
In het eerste halfjaar van 2017 worden de volgende workshops aangeboden:

Paaskrans
Data:
Dinsdag 4 april in Herberg De Aandacht in Heteren
Heteren is vol geboekt
Donderdag 6 april in de pastorie in Bemmel
Kosten: € 10,- (incl. materiaal, koffie en thee)
Materiaal dat je ter beschikking krijgt zijn kwarteleitjes, (imitatie)veertjes, een strokrans en lijm om deze krans in elkaar te zetten.
Opgave: vóór woensdag 22 maart a.s.

Rozenkrans
Data:
Dinsdag 9 mei in Herberg De Aandacht in Heteren
Woensdag 10 mei in de pastorie in Bemmel
Kosten: € 10,- (incl. materiaal, koffie en thee)
Materiaal dat je ter beschikking krijgt zijn kralen van goede kwaliteit, kettelstiftjes, een verbindingsstukje, een Mariabedeltje en een kruisje. Ik kies voor deze workshop kralen van natuursteen, glas, keramiek alsmede Tsjechische glaskralen. Geen kunststof, want dat vind ik niet passen bij een gebedsketting. Het is handig als ik van tevoren weet welke kleuren en materialen de deelnemers mooi vinden, dan probeer ik deze in te kopen.
Opgave: vóór maandag 1 mei a.s.

Opgeven kan via e-mail (herbergdeaandacht@gmail.com) of telefonisch bij mij, Corina Vos (mob. 06 – 20 54 47 26).
Adres Herberg De Aandacht: Kerkplein 1, Heteren
Adres De Ark: Van der Mondeweg 22, Haalderen