Activiteiten in De Ark

Onze parochie De Levensbron werkt samen met parochie Sint Benedictus.
Beide parochies hebben een gezamenlijk aanbod van verdieping en activiteiten voor volwassenen.

De Arkactiviteiten vinden plaats op drie locaties
In Catechetisch Centrum De Ark, gevestigd in de pastorie van de kerk van Haalderen, van der Mondeweg 22, in Ontmoetingscentrum De Hoeksteen, prinses Irenestraat 58 in Elst en in de Pastorie Bemmel, Markt 7 in Bemmel.
Het programma voor deze drie locaties vindt u hieronder.

Bijbelbrunch
Het was een groot succes het afgelopen jaar. Aan het eind van de zondagochtend samen gezellig koffie of thee drinken met een broodje, een soepje en een sapje. Samen wat eten om daarna in gesprek te gaan over geloof, leven en Bijbel. Daarom is er ook het komend seizoen weer de bijbelbrunch. Misschien iets voor u? Kom gerust een keer binnen wandelen om te proeven en mee te doen.
Wanneer: Op de zondagochtend. Op 25 september, 6 november en 18 december 2016. Waar: De Ark in Haalderen, van der Mondeweg 22. Tijd: van 11.30 uur tot ongeveer 13.00 uur. Inlichtingen: pastor Coby Roelofs, 06 - 4180 7974 of croelofs@parochiedelevensbron.nl.

Meditatief boetseren - workshop in Het Ambacht
We leven in een tijd waarin geloven niet meer vanzelfsprekend is. Er is twijfel. Er worden veel vragen gesteld aan het geloof, maar ook aan het leven. Vanavond gaan we op zoek naar wat ons beweegt in het leven en geven daar met onze handen creatief uitdrukking aan. Het thema wordt ingeleid door Margo Roelofs en Ine Lamers. Zo doen we inspiratie op. Daarna gaan we aan de slag, onder de bezielende leiding van Bart Janssen die ons de beginselen van de techniek bijbrengt. De resultaten worden in de oven van Het Ambacht gebakken. Omdat er slechts plaats is voor een beperkte groep mensen, graag van tevoren aanmelden bij pastor Coby Roelofs, e-mail croelofs@parochiedelevensbron.nl. Wanneer: donderdag 17 november 2016. Waar: Pottenbakkerij Het Ambacht in Haalderen, Ambachtstraat 8 Aanvang: 19.30 uur. Eigen bijdrage: €5

Workshop Mandala tekenen en kleuren
Mandala betekent: wiel of cirkel. Het is het symbool van oneindigheid. Een mandala brengt aarde en kosmos (hemel) samen. Het is een prachtig spel van lijn, vorm en kleur. Het geeft rust in een jachtig bestaan. Het richt je aandacht en concentratie. Iemand zei: “Je vergeet alles om je heen”. Al een paar keer heeft Diny Neijenhuis deze workshop verzorgd. Met succes! Na een korte inleiding kan ieder gaan oefenen. Het materiaal dat nodig is, wordt ter plekke aangereikt. Om deel te kunnen nemen is geen ervaring nodig. Wel is het handig om een passer mee te brengen.
Graag van tevoren aanmelden bij pastor Coby Roelofs, e-mail: croelofs@parochiedelevensbron.nl Wanneer: dinsdag 13 december 2016. Waar: De Ark, van der Mondeweg 22 in Haalderen. Aanvang: 19.30 uur. Eigen bijdrage: €5

Rondom de Levensboom
De Levensboom is een eeuwenoud thema en spreekt tot de verbeelding. Wij gaan die avond dit begrip verkennen, ook Bijbels, en schilderen (samen) een levensboom onder leiding van Gitta Nieuwenburg uit Bemmel. Zij is kunstenares en geeft workshops in het Dominicanenklooster in Huissen. Schilderervaring is niet nodig! Informatie en aanmelding: Ineke van Cuijk, tel. 06 - 2371 9251 of email: ivancuijk@parochiedelevensbron.nl Wanneer: donderdag 16 februari 2017 Waar: de Ark in Haalderen Aanvang: 20.00 uur

Iconen
Iconen als schilderijen kennen de meesten van ons wel. Maar iconen geschilderd op (echte) eieren is toch heel anders. Mevrouw Arjan Binnenkade uit Bemmel vertelt ons over deze bijzondere vorm van kunst. En we willen ons buigen over enkele technieken. Zij zal tevens een selectie van haar iconen en beschilderde eieren laten zien. Website: www.ayabin.eu Informatie en aanmelding: Ineke van Cuijk, tel. 06 - 2371 9251 of email: ivancuijk@parochiedelevensbron.nl Wanneer: dinsdag 25 april 2017 Waar: de Ark in Haalderen Aanvang: 20.00 uur

Vrouw in Kerk en Samenleving
Vrouw in Kerk en Samenleving (kortweg VKS) bestaat uit een groep vrouwen die graag met elkaar in gesprek zijn over de raakvlakken tussen het alledaagse leven, het maatschappelijk gebeuren en geloof. Komend jaar laten we ons inspireren door het boek Compassie, van Karen Armstrong, ISBN 978 90 234 5973 6 Uitg. De Bezige Bij. Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dit niet genoeg is: iedereen zou dit vermogen moeten koesteren en ontwikkelen. In dit wijze en diepzinnige boek stippelt zij een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daarbij in op thema’s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen. De schrijfster maakt duidelijk dat compassie niet alleen een kwestie is van gevoel of verstand, maar een combinatie van beide, en dat compassie ons leven waardevoller kan maken.
Wanneer: op maandagmiddagen 12 sept., 10 okt., 14 nov., 9 jan., 13 febr., 13 mrt., 10 apr. en 15 mei. Tijd: 14.00 - 16.00 uur Waar: De Hoeksteen, Prinses Irenestraat 58, Elst Begeleiding: pastor Janine Kallen, tel. 06 - 1230 3956 Opgave: vóór 1 september 2016, jkallen@parochiedelevensbron.nl

Andere activiteiten en themabijeenkomsten vinden plaats in Herberg de Aandacht, gevestigd in de pastorie van de kerk van Heteren, Kerkplein 1.
U vindt dit aanbod op www.herbergdeaandacht.nl.